Suarez räddade poäng för Barcelona

Publicerad 2017-10-14

Luis Suarez har haft problem med målskyttet i inledningen av La Liga.

Men när Barcelona gick mot säsongens första förlust klev uruguayanen fram och kvitterade.

– Vi förtjänade mer, säger han efter 1–1.

La Liga-tvåan Real Madrid vann sin tidiga lördagsmatch mot Getafe 2–1. För att de skulle närma sig serieledning krävdes att Barcelona tappade poäng i kvällens toppmöte på Wanda Metropolitano i Madrid.

Så såg det ut att bli när Atleticos Saul efter 20 minuter tog emot bollen på offensiv planhalva. Den 22-årige egenfostrade mittfältaren tog två tillslag framåt och placerade in bollen i bortre burgaveln.

Ledningen stod sig till paus, men i andra halvlek manade Lionel Messi på för att hans lag skulle kvittera. Som Erik Niva konstaterade i Viasat Sports studio:

Avståndet fortsatt fem poäng

– Här är Barcelona fruktansvärt bra och hade kunnat kvittera långt innan de gjorde det.

Det dröjde till minut 82 och kom av en kille som haft lite problem med målproduktionen i höst. Luis Suarez hade dittills varit osynlig i matchen, men på ett fint måttat högerinlägg av Sergi Roberto hoppade anfallaren upp och nickade in kvitteringen.

Målet var hans andra i ligan och betydde slutresultatet 1–1. Efteråt kostade Suarez på sig lite besvikelse.

– Alla vet att Atletico försvarar sig väldigt bra och har en skicklig målvakt, men vi kände att vi förtjänade mer i andra halvlek, säger Suarez enligt marca.com.

Å ena sidan sprack därmed Barcelonas segersvit på sju raka vinster, å andra sidan räddades den obesegrade raden och står nu på åtta matcher. I tabellen är avståndet till Real Madrid fem poäng.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.