Zlatan Ibrahimovic: Första misstaget folk gör

Svensken kritiserar NBA-stjärnan LeBron James

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic uppskattar LeBron James.

Men NBA-stjärnan borde hålla sig till basketen, anser ”Ibra”.

– Gör bara det du är bäst på, för det ser inte bra ut, säger han i Discovery Plus.

På torsdagskvällen har AC Milan och Ibrahimovic chansen att avancera till åttondelsfinal i Europa League.

I en intervju med Discovery Plus, inför returmötet med Röda Stjärnan, ägnar ”Ibra” ett par minuter åt att hylla – och toksåga (!) – NBA-stjärnan LeBron James.

– Han är fenomenal på det han gör. Men jag gillar inte när folk som har någon slags status sysslar med politik på samma gång. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör. Jag spelar fotboll för att jag är bäst på att spela fotboll. Jag sysslar inte med politik. Om jag hade varit en politiker hade jag sysslat med politik, säger 39-årige svensken.

”Håll dig borta”

I början av februari var LeBron James ute på sociala medier och jämförde attacken mot kongressen i Washington med hur Black Lives Matter-demonstrationerna hanterades. Demonstrationer han tagit ställning till ett flertal gånger.

Men i stället borde amerikanen ligga lågt, tycker Zlatan Ibrahimovic.

– Det är det första misstaget folk gör när de blir kända och uppnår en viss status. Håll dig borta. Gör bara det du är bäst på, för det ser inte bra ut.

36-årige LeBron James har vid ett tidigare tillfälle fått frågan vad han tycker om Ibrahimovic.

– Zlatan? Zlatan är galen. Han är galen men han är jäkligt bra, sa han då.

Har en dröm

Milananfallaren, som fyller 40 i oktober, berättar också att han hoppas kunna fortsätta spela ett bra tag. Och han har en dröm:

– Det hade varit en dröm som går i uppfyllelse om jag kunde spela tillsammans med dem (hans söner Maximilian, 14, och Vincent, 12). Åldersskillnaden är dock för stor, men om jag fortsätter så här kanske det är möjligt ... jag är som Benjamin Button – jag blir yngre för varje dag som går. Jag kommer fortsätta spela så länge jag kan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.