Malmö FF krossade Falkenberg

Vann med 5–0 och toppar allsvenskan

Av: Fredrik Jönsson, Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF hade inga bekymmer att avfärda Falkenberg.

Skåneklubben vann med 5–0 och gick förbi Djurgården i allsvenskan.

– Nu tog vi in fem mål på Djurgården. Det kan bli viktigt i slutändan, det såg vi förra säsongen, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Guldstriden i allsvenskan ser extra intressant ut den här hösten. Flera lag är inblandade och efter söndagens matcher är Malmö FF i toppen av serien.

MFF vann med 5–0 mot Falkenbergs FF och gick förbi Djurgården tack vare bättre målskillnad. Dif spelar den 20:e omgången i morgon då AFC Eskilstuna kommer på besök.

Gall slog till direkt

Romain Gall fick chansen från start och tackade för förtroendet. I den sjunde minuten gjorde han 1–0 till hemmalaget. Markus Rosenberg utökade till 2–0 efter en halvtimme, assisterad av Arnor Traustason.

Islänningen hade sedan en ännu finare andra halvlek.

Två mål av Traustason

I den 54:e minuten sköt han in 3–0 och tre minuter senare tryckte han in 4–0 ur nästan samma vinkel.

Guillermo Molins hoppade in i stället för Rosenberg och fastställde slutresultatet 5–0.

– Jag tror inte någon av våra spelare trodde på att vi kunde vända 0-2 borta mot Malmö. Det var klasskillnad i dag, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund.

Felix Beijmo, som värvades in i somras, startade för hemmalaget. Ytterbacken satte sig ned på gräset med krampkänningar med kvarten kvar på matchuret. 21-åringen byttes ut och ersattes av 17-årige Tim Prica, som fick göra sina första minuter i allsvenskan.

– Det var förbaskat roligt idag. Fan vad kul det är att gå ut på planen och spela fotboll. Väldigt kul att vinna i dag med, säger Beijmo till C More.

Både MFF och Djurgåren har 41 poäng, men Skåneklubben toppar allsvenskan eftersom man har bättre målskillnad.

”Det gillar jag”

Om en vecka spelar MFF mot Dif.

– Det gillar jag. Jag är redo, säger Beijmo.

– Jag snackar med de varje dag. Jag är redo, hela Malmö är redo. Vi kommer att ta matchen med storm. Det kommer bli kul att se deras ansikten igen.

MFF-tränaren Uwe Rösler var nöjd:

– Vi gick för många mål. Nu tog vi in fem mål på Djurgården. Det kan bli viktigt i slutändan, det såg vi förra säsongen, säger Rösler.

Laddar Tabell
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Publicerad: