Maanum avslutade med stil – målskytt i sista matchen

Lagkaptenen gjorde sista matchen för Linköping

Publicerad 2021-06-28

Sista kvällen med gänget.

Då visade Frida Leonhardsen Maanum klass och gjorde ett av målen i 4–1-segern mot Örebro.

Frida Leonhardsen Maanum fick näta i sin sista match för Linköping.

I förra veckan meddelade Linköping att lagkaptenen Frida Leonhardsen Maanum, 21, lämnar klubben efter fem säsonger.

Måndagens match mot Kif Örebro blev den sista.

Och den norska landslagsspelaren sa adjö på bästa tänkbara sätt.

Cornelia Kapocs gav Linköping ledningen efter 12 minuters spel och tre minuter in på den andra halvleken utökade hemmalaget ledningen – givetvis genom Maanum, som skickade in bollen efter en hörna.

Hemmalaget stannade inte där.

Kapocs gjorde sitt andra för kvällen kort därefter och av bara farten gjorde sedan Uchenna Kanu 4–0.

Örebro reducerade i slutet, tack vare ett självmål, vilket gjorde att slutsiffrorna skrevs till 4–1.

”Rätt beslut att lämna nu”

Maanums nya klubbadress är ännu inte offentliggjord, men i förra veckan sa spelarens agent Jens Wenzl till VG att det rör sig om en av toppklubbarna i England.

– Det har varit väldigt fina år, men jag kände det var rätt beslut att lämna nu, ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, sa Maanum till Sportbladet inför kvällens match.

Linköping är femma i tabellen med 16 poäng, sex poäng och fyra placeringar före dagens motståndare.