Tränaren Kalle Karlsson fick följa matchen från läktaren.

Då vann Västerås mot Sundsvall och klev upp i serieledning.

– Hela laget var här för att spela i dag, och då är det kul, säger VSK:s Simon Gefvert i Discoverys sändning.

Åtminstone i kväll får de njuta av att leda serien – men Utsikten kan ta tillbaka förstaplatsen om de slår Trelleborg i morgon.

Matchen mot Sundsvall såg ut som det kan göra när serieledaren möter tolvan.

VSK tog ledningen efter en kvart och tappade den inte. Max Larsson rullade in matchens första mål från straffpunkten och i början av andra halvlek nickade Patric Åslund in 2–0.

För många gula kort

Fler mål blev det inte. Och i nästa omgång är Kalle Karlsson tillbaka på Västeråsbänken.

Dagens avstängning var följden av säsongens tredje gula kort. Det drog han på sig under måndagens match mot Öster.

För Sundsvalls del innebär förlusten att de i högsta grad fortfarande är indragna i bottenstriden. Avståndet ner till negativt kval är bara en poäng.

Gais upp på kvalplats

Parallellt spelade Gais borta mot Gefle. När göteborgarna klev ut på Gavlevallen visste det att seger skulle innebära ett kliv upp i tabellen.

Detta sedan Öster tappat poäng borta mot Landskrona.

Då satte göteborgarna gasen i botten.

Övertaliga i 75 minuter

Redan i den andra minuten bröstade Mervan Celik in ledningsmålet och en dryg halvtimme senare gjorde han 2–0 med huvudet.

Däremellan blev Gefles Adrian Edqvist utvisad sedan han skickat upp en hand i ansiktet på Jonas Lindberg.

Ännu eländigare blev det för hemmalaget när Joackim Åberg gjorde sina två första mål för säsongen. Efter det betraktade ”Makrillarna” matchen som avgjord och bytte ut båda sina tvåmålsskyttar efter knappa timmen.

Matchen slutade hela 6–0 till Gais.

Det blir snabba ryck för Superettan-klubbarna att ladda om. Nästa omgång – den 24:e av 30 – spelas nämligen redan på onsdag och torsdag.