Häcken utslaget av PSG i CL-kvalet

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Häcken behövde vinna för att nå Champions Leagues gruppspel.

Men Paris Saint-Germain blev för tufft.

PSG vann dubbelmötet med 4–1, efter en 2–0-seger på Bravida arena.

– Vi möter ett världslag, säger Häckens tränare Robert Vilahamn.

I Paris föll BK Häcken efter ett 2–1-mål i 86:e minuten. Därmed var Hisingsklubben pressat att vinna under onsdagskvällen, för att hålla Champions League-drömmen vid liv.

Det var mållöst efter matchens första 45 minuter – men bortalaget kom att få en fin start på den andra halvleken.

Lieke Martens tryckte in 1–0 från nära håll efter ett inlägg från högerkanten. Martens – som tidigare spenderat fyra år i Kopparbergs/Göteborg FC och Rosengård – lämnade Barcelona för PSG i somras.

– Häcken är ett bra lag, de hade en matchpla och spelade med fem i backlinjen vilket gjorde det svårt för oss. Nivån på svenska lag är bra men jag tror att nivån på internationella lag höjts ännu mer, säger Martens.

Bara ett fåtal minuter senare gjorde PSG mål på nytt, och det återigen efter ett inlägg från högerkanten.

”Jag är stolt över mina spelare”

2–0 blev slutresultatet i matchen och med det vann PSG dubbelmötet med totalt 4–1. Det innebär att Häcken missar höstens gruppspel i Champions League.

– Nu direkt efteråt är det mycket känslor och besvikelse över att vi inte tar oss vidare. Vi möter ett världslag och jag tycker att våra spelare visar att de håller en hög nivå. Allt ska träffa om vi ska slå Paris. Jag är stolt över mina spelare, säger Häckens tränare Robert Vilahamn.

BK Häckens filosofi är att spela en offensiv fotboll, men i de här två matcherna har tränaren frångått den modellen.

– Klubbens filosofi och min är inte att spela med fem backar och så defensivt, men i enstaka tillfällen har vi valt att göra det. Rent taktiskt hade vi kunnat tuta och köra från första sekund idag men jag tänkte att håller man matchen i liv så skulle de kunna bli lite nonchalanta, säger Vilahamn som konstaterade att PSG:s två mål i andra halvlek spolierade BK Häckens matchplan om att kliva högre när matchen drog ihop sig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.