Uppdaterad 2018-01-05 | Publicerad 2018-01-04

I sin första match från start på drygt tre månader visade Gareth Bale, 28, vägen för Real Madrid.

Walesaren inledde målskyttet när Numancia 3-0-besegrades i Copa del

– Vi vill att Bale spelar mer regelbundet nu, säger Zinedine Zidane.

Med 14 poäng upp till Barcelona i La Ligatabellen återstår det rimligtvis två bucklor för Real Madrid att fajtas om under våren: Champions League och spanska cupen.

I första mötet mot Numancia i åttondelsfinalen av Copa del Rey under torsdagskvällen kan 3-0-segern för Real Madrid framstå som enkel.

Men Los Blancos, som vilade fem spelare däribland Cristiano Ronaldo, fick slita.

Gareth Bale gav gästerna ledningen via en straff efter 35 minuters spel på divison två-lagets hemmaarena Los Pajaritos.

Pressade Real Madrid

Det var Bales andra mål sedan återkomsten efter skadeproblemen och första matchen 28-åringen spelade från start sedan 26 september.

– Det var viktigt att se hur Bales form var. Han spelade en timme, utan problem, och kände sig bra fysiskt. Han har spelat fyra matcher med inhopp på 20–30 minuter. Det här var hans första från start. Nu ska vi fortsätta spela honom så här, sa Real Madridtränaren Zinedine Zidane efter matchen.

Under den andra halvleken satte Numancia Real Madrid under press. Hemmalagets inhoppare Inigo Perez svarade för ett mycket fint försök när han lobbade bollen i ribban bakom Kiko Casilla från halva planen.

Real Madrid säkrade avancemanget, trots att returen på Santiago Bernabeu återstår nästa vecka, när Isco gjorde 2-0 (89) och Borja Mayoral precisionsnickade in 3-0 på tilläggstid (90+1).

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se