Hysén räddade gulddrömmen

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-10-27

”Höll på att ramla på målrakan”

Ett chockat IFK Göteborg var nere i brygga.

0-2 i halvtid mot Halmstad och AIK började förbereda festen inför matchen mot Örebro på Råsunda.

Då slog Tobias Hysén till två gånger om och räddade spänningen i allsvenskan efter 2-2 på Gamla Ullevi.

– Vi höll på att ramla i vattengraven på målrakan, säger hjälten Hysén till Canal Plus.

IFK Göteborg

Det skulle bli en promenadseger för IFK Göteborg hemma mot Halmstad men när 45 minuter var spelade var hemmapubliken och spelarna i chock. Halmstad var på väg att skjuta det allsvenska guldet ur händerna på IFK.

Emir Kujovic gjorde 1-0 efter 29 minuter och IFK:arna såg mest ut att längta till omklädningsrummet för halvtidsvilan. Då slog Jonas Gudni Saeversson till med 2-0, en mental käftsmäll för hemmaspelarna med bara minuter kvar till halvtid.

– Det kändes tungt. Det var lite spänt får man kalla det, minst sagt, säger Hysén.

Helt avgörande match mot AIK

Men IFK Göteborg har allsvenskans skyttekung Tobias Hysén. Landslagsmannen reducerade sju minuter in i andra halvlek och tände den tvivlande hemmapubliken. 27-åringen tunnlade sin försvarare och placerade iskallt in bollen i bortre hörnet.

– Det är inte ofta man gör såna mål. Det är en klockren tunnel och sedan böjer jag in den. Jag har tränat på de skotten i två-tre månader så det var skönt att sätta den.

Euforin blev sedan total när samme Hysén, med sitt 18:e mål för säsongen, kvitterade i minut 76. Selakovic slog ett inlägg som Magnus Bahne i Halmstads-målet gjorde en jättetavla på och bjöd skyttekungen på hans andra mål.