OBOS Damallsvenskan i fotboll

Målskytt mot gamla klubben: "Otroligt skönt"

Av: 

TT-Sportbladet

Eskilstunas Mia Jalkerud fortsätter att ösa in mål – senast mot sin gamla klubb Djurgården. Arkivbild.
Eskilstunas Mia Jalkerud fortsätter att ösa in mål – senast mot sin gamla klubb Djurgården. Arkivbild.

FOTBOLL

Mia Jalkerud har fått en nytändning i sin nya klubb Eskilstuna. Något hon passade på att visa upp mot sin gamla klubb Djurgården när hon blev målskytt i 3–1-segern.

En viktig seger för Eskilstuna som innebär ett fortsatt grepp om den sista Champions League-platsen i damallsvenskan.

– Fy fan, det kändes otroligt skönt, säger Jalkerud.

Vinden ven och blev en extra motspelare för båda lagen på Tunavallen. Men Eskilstuna har fortsatt stark medvind i damallsvenskan och är kvar på tredjeplats, som innebär Champions League-spel, i den tajta tabellen bakom guldjagande Rosengård och Häcken.

Efter segern mot Djurgården är det nu sex poäng ned till närmast jagande Kristianstad och spelaren med det bredaste leendet i det ruskiga vädret var utan tvekan Mia Jalkerud.

Den 31-åriga anfallaren har spelat större delen av sin karriär i just Djurgården, men när hon ville återvända till svensk fotboll var Djurgården inte intresserad av henne, har hon tidigare berättat för Aftonbladet.

I stället hamnade Jalkerud i Eskilstuna och gör succé. På sex matcher har hon noterats för fyra mål – det senaste alltså mot gamla klubben Djurgården vilket innebar 2–1 hemma på Tunavallen efter en timmes spel.

– Jag var tvungen att fira, för jag tycker att det var så otroligt skönt att göra 2–1 just, det var otroligt viktigt, säger Jalkerud.

”Fått bra roll”

Men det var känslomässigt att möta den gamla klubben, som hon representerade under inte mindre än tio säsonger.

– Jag är glad att det var här på Tunavallen och inte på Stadion, det kan jag säga. Det är ju klubben i mitt hjärta så det är klart att det inte går förbi mig bara. Men det var väldigt skönt att få med sig tre poäng, det var en otrolig anspänning innan.

TT: Hur skulle du själv beskriva din återkomst till svensk fotboll?

– Väldigt kul, jag har kommit in i laget otroligt bra. De har tagit hand om mig och jag har fått en bra roll på planen, och så fick jag en bra start och då får man ett bra självförtroende, säger Jalkerud.

Innan hennes mål hade Djurgården tagit ledningen i den första halvleken efter passivt försvar i hemmalaget. Eskilstuna kvitterade dock snabbt genom Vaila Barsley och var det spelförande laget under hela matchen.

”Jätteinspirerande”

Eskilstuna kunde också utöka till 3–1 genom Felicia Rogic som något oväntat fick se sitt långskott leta sig in vid bortre stolpen.

– Jag drar på en högercurl och tänker väl att den inte ska gå in för den var lite väl lös, men jag vet inte om vinden tar den eller om hon (målvakten) missbedömde den, säger Rogic.

Eskilstuna, som tappade en handfull spelare under sommaren – däribland anfallsstjärnan Loreta Kullashi – har imponerat stort under hösten. Nu återstår fyra omgångar att hålla undan för de jagande lagen, och nästa match blir en slags seriefinal för Eskilstuna när man ställs mot Kristianstad.

– Det är jätteinspirerande, nu har vi chansen på riktig men jag tycker att vi ska vara metodiska och ta en match i taget, säger Rogic.

I dagens andra allsvenska match spelade Hammarby och Piteå oavgjort, 1-1.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Se OBOS damallsvenskan – starta ditt abonnemang här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Eskilstuna United DFF

Djurgårdens IF Fotboll