City till kvart efter Varanes dubbla missar

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Gabriel Jesus straffade Real Madrid för Raphaël Varanes misstag.

Och Manchester City går vidare till kvartsfinal i Champions League.

– Det är mitt fel, säger Varane efter uttåget.

Sex månader efter första mötet avgjordes åttondelsfinalreturen i Champions League mellan Manchester City och Real Madrid. Och tidigt förbättrades Citys möjligheter till avancemang.

För redan efter nio minuters spel kom målet som ordnade 3–1 totalt. Real Madrids målvakt Thibaut Courtois och mittback Raphaël Varane passade med små marginaler runt eget straffområde mot ett City som pressade högt, och när Varane försökte skaka av sig Gabriel Jesus snodde i stället brassen bollen – och passade till Raheem Sterling som enkelt petade in 1–0 för kvällen.

Engelmannens 100:e mål för klubben i alla tävlingssammanhang.

Dubbelmötet var sedan tillbaka i samma utgångsläge, efter dryga halvtimmen nickade Karim Benzema in kvitteringen på Rodrygos inlägg.

”Sämsta match i karriären”

Men City skulle på nytt skaffa sig ett tvåmålsövertag totalt, och återigen var det efter försvarsmiss av Raphaël Varane. Fransmannen skulle hantera en långboll, men hemåtnicken till Courtois blev för lös, Gabriel Jesus högg före belgiske målvakten hann greppa bollen och satte ledningsmålet.

– Vi förlorar på grund av mig. Jag måste ta ansvar för den här förlusten. Vi förbereddes oss väl, men misstag är kostsamma. Jag tycker synd om mina lagkamrater, säger Raphaël Varane.

– Ska jag höfta till med ett omdöme som inte är en överdrift? Jag tror det här var Raphaël Varanes sämsta match i karriären, och det säger jag utifrån en bild, övertygelse, att han gör väldigt få misstag. Han gör väldigt få dåliga matcher, han är inte den typen av spelare som kostar sin klubb en Champions League-kvart. Han har ju alltid varit mogen bortom sina år, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats sändning.

2–1 i kväll och 4–2 totalt till Manchester City mot Real Madrid som i returen saknade sin lagkapten och mittbacksgenereal Sergio Ramos på grund av avstängning.

– Jag tror att Varane köpte in sig lite väl mycket i tanken att nu måste du vara en annan mittback. Du ska inte vara den Raphaël Varane du har varit genom hela karriären, nu ska du vara Sergio Ramos, eftersom Real Madrid behöver Sergio Ramos. Då ska det ledas på ett annat sätt, jag tror att han hamnade fel i sin balans, inställning och hållning till matchen.

I kvartsfinal ställs City mot Lyon, franska toppklubben slog ut Juventus. 2–2 totalt där bortamål fällde avgörandet för Lyon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.