Joel Ekstrand avslutar fotbollskarriären

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Joel Ekstrands tid i AIK har kantats av skadebekymmer.

Nu ställer den 30-årige försvararen skorna på hyllan.

– Läkare har nu konstaterat att jag inte längre kan spela på elitnivå, säger Ekstrand till AIK:s webbplats.

Joel Ekstrand hade med sig mångåriga utlandsmeriter från bland annat Udinese och Watford när han skrev på för allsvenska AIK i början av 2018.

Väl i AIK har det dock varit en skadefylld tid för Ekstrand som totalt bara hunnit med två tävlingsmatcher för klubben sedan han anslöt.

”Fick aldrig visa det jag ville”

Nu väljer han att ställa skorna på hyllan, blott 30 år gammal.

”Min tid i AIK har varit fantastisk bortsett från att jag varit skadad, men tyvärr fick jag aldrig visa vad jag ville visa. Jag vet att jag kunde bidragit enormt sportsligt om jag bara hade fått igång kroppen igen, men läkare har nu konstaterat att jag inte längre kan spela på elitnivå. Jag är så glad över att ha varit en del av den här klubben under två år”, säger Joel Ekstrand till AIK:s webbplats.

”Har varit föredömlig”

”Joel har gjort några rejäla försök. Han har skött sin rehab på det sätt som han behövt för att ge sig själv chansen och kommit ut till startlinjen vid två tillfällen och i samband med det så har han fått bakslag. Joel har varit föredömlig i hur han har gett energi till laget och gruppen under den perioden som han har haft det tufft och vi tackar honom för hans tid i AIK”, säger sportchefen Björn Wesström.

Ekstrand.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Ekstrand.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.