Häcken tog säsongens första seger – i Kalmar fortsätter offensiven att svika.

Laget har bara gjort mål i en (!) av tio halvlekar.

– Det krävs bättre kvalitet i många delar, säger tränaren Peter Swärdh till C More.

David och Viktor Elm som fältherrar – så här långt har det inte alls räckt för Kalmar.

Anfallsspelet har varit allt annat än lyckat under allsvenskans fem första matcher. Kalmar nollades i de två första omgångarna, tryckte in två bollar i första halvleken mot Åtvidaberg men har efter det inte fått måljubla något mer.

Sämst med Örebro

Fem fighter, två mål. Sämst i serien tillsammans med jumbon Örebro.

– Det krävs bättre kvalitet i många delar. Både i sista passningen, i avslutsfasen och beslutsamheten där någonstans som vi ska jobba vidare på, säger Peter Swärdh i C More.

Mot Häcken fanns det chanser. I andra halvlek, vid ställningen 0–0, dunkade mittbacken Markus Thorbjörnsson bollen rätt på Christoffer Källqvist från nära håll – och allra närmst var det när Häcken-keepern sparkade hål i luften en stund därpå.

Men bollen gick i stolpen och gästerna kunde pusta ut. Något som Källqvist gjorde rejält.

"Spelar för seger"

Och efter det avgjorde Häcken, som flera gånger tidigare varit nära ett ledningsmål.

Simon Gustafson till Dardan Rexhepi till Martin Ericsson, som helt fri rullade in matchens enda balja.

Efter bara två poäng under den allsvenska starten tog Häcken i och med det årets första seger.

– Naturligtvis är jag glad, det var skönt. Det är seger vi spelar för, vi spelar inte för oavgjort, säger tränaren Peter Gerhardsson.