Derbyt försenades – tre gånger

Publicerad 2013-05-29

Domaren tog lagen av planen

Skåne-derbyt mellan Malmö FF och Helsingborg försenades tre gånger efter att ett stort antal bengaler tänds på läktaren.

Innan matchen, efter det första målet och efter halvtidsvilan tvingades domaren Markus Strömbergsson vänta med spel.

Malmö FF

Spelarna hade kommit in på planen och presenterades för publiken när ett stort ental bengaler tändes på Malmö FF:s kortsida. Domaren Markus Strömbergsson tog då beslutet att ta lagen av planen.

När röken skingrats, omkring fem minuter senare, kunde lagen återvända. Då tändes ytterligare bengaler och spelarnas tvingades, denna gång från planen, avvakta att de skulle brinna ut innan matchen startades.

Efter att Simon Thern gjort 1-0 för MFF hölls spelet återigen när fler bengaler tändes. Samma procedur skedde sedan även inför andra halvlek när spelarna fick vända i spelargången då HIF-sidan tänt pyroteknik.