Kalmar tappade poäng igen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-15

Bapupa sänkte segerdrömmarna

Yannick Bapupa sänkte Kalmar FF:s segerdrömmar på Fredrikskans. Med hjälp av stolpen tryckte han in 1–1.

– Vi ska vara glada att vi lyckades vända matchen, säger Gefles Alexander Gerndt till PPV.

Med tillägget:

– Vi hade kunnat avgöra i slutet.

Gefle kom stärkt av 3–2-skrällen borta mot Elfsborg (och 2–0 mot Hammarby dessförinnan). Skulle Kalmar bli nästa skalp? Hemmalaget, utan avstängde stjärnan Rasmus Elm, som å sin sida rest hem från Halmstad med 0–2 i baken.

Lite nerv

Det dröjde till andra halvlek innan matchen fick lite nerv. Med halvtimmen kvar sprang sig KFF-brassen Sobralense fri. Mattias Hugosson var med på noterna och rusade ut för att möta upp. Hugosson avstyrde men returen gick ut till Daniel Mendes som ur snäv vinkel kunde rulla in 1–0, hans sjunde nätkänning i årets allsvenska.

Inte långvarig

Glädjen blev dock inte speciellt långvarig. Gefle svarade i 77:e minuten. Målskytten Yannick Bapupa klippte till direkt via den högra stolproten och in. Målet föregick av en kort slagen hörna där bollen fick en märklig riktning efter ett motlägg, och hamnade hos Bapupa som befann sig till vänster i straffområdet. Fullträffen var Bapupas tredje på två matcher.

Strax före slutsignalen hade Gefle bud på ett segermål då Alexander Gerndt fick bra träff på volley. Petter Wastå svarade för matchens räddning.

Tillknäppt

De första mållösa 45 minuterna kännetecknades av få chanser och lamt tempo.

– En tillknäppt första halvlek, inga större chanser. Så summerade Gefles Jonatan Berg i halvtid i PPV.

Kalmar tappar mark i guldstriden. Bara en inkasserad poäng på de två senaste matcherna alltså.