Dulee sköt AIK i topp

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-29

AIK tog tillbaka serieledningen efter 1–0 mot Trelleborg. Matchvinnare: Dulee Johnson.

– Allt ligger i våra händer, svarar Bojan Djordjic på TV4:s fråga om SM-guld.

AIK Fotboll

Det är inte ofta han gör mål, Dulee Johnson. Men han väljer sina tillfällen. Med en distinkt vänster insida pricksköt han in 1–0 i Viktor Norings kryss. Ett mycket rättvist mål i 64:e minuten som hängt i luften länge.

För framspelningen stod Flavio. Teknikern glänste och var AIK:s bäste för dagen. Den nyligen värvade sydamerikanen mottag också varma applåder av Råsunda-publiken när han klev av med knappa tio minuter kvar.

– Den nya klubben och lagkamraterna har gett mig jättemycket, säger brassen.

Slutsekunderna

I absoluta slutsekunderna höll AIK på att tappa segern när gästernas Andreas Drugge var ensam med Daniel Örlund - som klarade.

AIK borde ryckt åt sig ledningen redan före paus efter mängder med heta chanser och stort spelövertag.

– En gåta att vi inte leder efter första halvlek, sa Bojan Djordjic till TV4.

Tio raka

AIK kan efter 1–0 mot Trelleborg stoltsera med ett fint facit: tio raka allsvenska matcher utan förlust - och serieledning med två poäng. Senaste förlusten kom borta mot Gefle 25 maj.

Enda smolket i glädjebägaren är Ivan Obolo. Argentinaren har haft mycket stor del i AIK:s framgångar. Risken finns dock att stjärnanfallaren säljs de kommande 48 timmarna.

Enligt AIK:s sportchef Björn Wesström kan Obolo försvinna till endera Holland eller Danmark.