Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-02-06

Såg nattsvart ut länge – sen kom vändningen

0–1 blev till seger med 2–1 – och Juventus försprång krympte ytterligare.

Milan fortsätter att krypa närmare i toppstriden av den italienska serie A-fotbollen.

Mot Lazio hemma på San Siro såg det länge nattsvart ut för Milan under söndagskvällen. Massimo Oddo gav Lazio ledningen med 1–0 på straff i den 56:e minuter, och Milan kämpade för att över huvud taget nå en kvittering.

Det blev mer än så.

I den 72:a minuten kom kvitteringen till 1–1 genom ukrainske skyttekungen Andrij Sjevtjenko, och på tilläggstid fixade argentinske anfallaren Hernan Crespo det förlösande 2–1-målet.

Med tre poäng i bagaget krympte Milan avståndet upp till Juventus till två poäng när 23 omgångar är avklarade.

Milan var inte det enda Milano-laget som hämtade upp ett underläge under söndagen. Med en kvart kvar av matchen låg Inter under med 0–2 mot Parma på bortaplan. Parma hade tagit ledningen genom Henrique Fabio Simplicio och Alberto Gilardino. Dessutom var Inter en man kort sedan Marco Materazzi tagit bollen med handen framför eget mål i den 35:e minuten.

Inter kom tillbaka

Men Inter lyckades komma tillbaka – mycket tack vare Ivan Cordoba. I den 75:e minuten nickade han in reduceringen, och fem minuter senare såg han till att domaren Pierluigi Collina blåste straff efter en duell med Parma-försvararen Daniele Bonera. Christian Vieri stegade fram till straffpunkten och slog in kvitteringsmålet till 2–2 – landslagsforwardens 100:e serie A-mål för Inter.

Trots den räddade poängen halkade Inter ned från tredje till fjärde plats i tabellen och passerades av Udinese, som besegrade Brescia på bortaplan med 1–0.

Inter ligger elva poäng efter serieledande Juventus.

Sjätteplacerade Roma tog ledningen för andra matchen i rad, men hade än en gång problem med att behålla den. Det såg stabilt ut mot Bologna sedan Vincenzo Montella gjort 1–0 redan efter nio minuter. Francesco Totti var nära att utöka ledningen kort efter halvtidsvilan, men istället tilläts Luigi Della Rocca kvittera i den 61:a minuten.

Reggina fortsätter att vara svårslaget och är fortfarande obesegrat efter årsskiftet, efter att ha vänt underläge 1–3 till 3–3 mot Siena.