Vieira avgjorde igen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-24

Juventus höll sin segerrad intakt på lördagen.

Zlatan Ibrahimovic började på bänken – men kom in och var inblandad i segermålet.

Parma besegrades borta på Ennio Tardini efter segermål av Patrick Vieira för andra matchen i rad.

Parma var heltaggat och inledde klart starkast. Centertanken Bernardo Corradi ställde till enorma problem för Juventus starka försvar.

Juventus vilade flera spelare, bland andra Zlatan och Pavel Nedved, med tanke på Champions League-matchen mot Rapid Wien på tisdag.

Och på mittfältet var Nedved saknad. Juventus hade svårt att ta tag i spelet medan Parmas mittfält spelade både fantasifullt och med stort hjärta.

Redan efter 14 minuter gav det hårda slitet utdelning. Corradi vann en hård duell mot Fabio Cannavaro och nickade ett inlägg snett bakåt till Delvecchio som smällde till direkt med vänsterfoten. Vackert och 1-0.

Parma orkade pressa och stressa Juventus under nästan hela första halvlek. Men direkt när orken började tryta kvitterade Juventus.

Vieira gick inåt plan från vänsterkanten och hittade Camoranesi med en passning. Från långt håll testade han skott – och vilken drömträff. Rakt upp i Lupatellis vänstra kryss.

Zlatan kom in i efter 56 minuter. Han såg ut att ha det svårt till en början – fick många frisparkar emot sig och misslyckades med en rad bollmottagningar.

Men med åtta minuter kvar så visade han upp sin magiska bollkänsla. Vieira avancerade från egen planhalva, levererade bollen till Zlatan och fortsatte löpningen in i straffområdet. Under tiden väntade Zlatan in sin nya lagkompis och i exakt rätt ögonblick chippade han bollen till Vieira vid den bortre stolpen. Fransmannen hade bara att sätta dit huvudet.

Patrick Vieiras mål gav Juventus femte raka segern – och greppet om serieledningen är redan benhårt.