Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-02-01

”Henke” målskytt förgäves

Henrik Larsson kom in och satte 2-1 för Barcelona men förgäves.

Istället handlade det mesta om Ronaldinho på Camp Nou.

Världens bäste fotbollspelare såg rött när Barcelona åkte ut mot Real Zaragoza i den spanska cupen.

Det var efter 37 minuter som Ronaldinho tog hand om ett bra frisparksläge. Men muren stod för nära ansåg brasilianaren som dock inte fick något sympati från domare Rodriguez Santiago.

I ren frustration sprang istället Ronaldinho ifatt Zaragozas Cani och kom sent in i en tackling. Santiago tvekade aldrig utan drog upp det röda kortet direkt och därmed gjorde brassen Zlatan sällskap i utvisningsligan denna cuponsdag.

Henke målskytt

Barcelona, som var tvunget att vinna med två mål för att gå vidare, tog dock ledningen genom underbarnet Leo Messi i den 42:e minuten.

Men ridån gick ner för Barcelona när Oscar elegant skruvade in 1-1 i Jorqueras vänstra hörn efter en dryg timme. Minuten senare kom ”Henke” Larsson in istället för Ludovic Giuly och på övertid kom svenskens mål.

Holländaren Mark van Bommel sköt ett skott som till slut nådde fram till en fristående Larsson.

Men Zaragoza kunde hålla undan och ta sig vidare till semifinal mot Real Madrid.

Deportivo La Coruna fick 1–1 när den avbrutna kvartsfinalen mot Valencia fullföljdes med 46 minuters spel. Det gav 2–1 totalt och nu väntar Espanyol i den andra semifinalen.