Ny succé för Jeremejeff när Häcken gick upp i topp

Publicerad 2022-07-18

Alexander Jeremejeffs succé fortsätter.

BK Häcken tog tillbaka den allsvenska serieledningen efter att ha krossat Gif Sundsvall med 5–1 på bortaplan.

– Vi vinner välförtjänt till slut, säger mittbacken Even Hovland i Discovery Plus.

Gif Sundsvalls spelare var inte särskilt nöjda när Alexander Jeremejeff gjorde sitt 13:e allsvenska mål för säsongen.

Bollen studsade upp på Pontus Engbloms arm i eget straffområde och trots att han hade den mot kroppen fick Jeremejeff chansen att rulla in 0–1 från straffpunkten.

– Det blev så att han (målvakten Andreas Andersson) rörde sig lite och då försökte jag lägga den åt andra sidan, säger Jeremejeff om sitt straffmål i Discovery Plus.

14 mål på 13 matcher

Efter bara tolv minuters spel var det kvitterat i straffar och mål. Pontus Engblom satte 1–1 efter att bollen tagit på Leo Bengtssons arm i Häckens straffområde.

Häcken förde dock spelet på NP3 arena och lagets nya ledningsmål kom till sist en knapp kvart in i den andra halvleken när Even Hovland nickade bollen vid den första stolpen på en hörna.

Därefter rann det på och Alexander Jeremejeff kunde sätta säsongens 14:e mål på 13 matcher när han fick öppet mål.

Häcken leder allsvenskan

Oscar Uddenäs och Lars Larsen fyllde på med mål nummer fyra och fem, vilket betydde seger med 5–1.

– Vi vinner välförtjänt till slut. Vi gör precis det vi skulle och är nöjda med tre poäng, säger Even Hovland i Discovery Plus.

Häcken toppar nu allsvenskan en poäng framför Djurgården och har dessutom en match mindre spelad än toppkonkurrenterna.