Publicerad 2017-10-11

Det är bråda dagar för den allsvenska tabellettan Linköping.

Under onsdagen tog klubben sig vidare till åttondelsfinal i Champions League.

– Vi har fått tillbaka den positiva känslan nu, säger Marija Banusic.

Linköpings FC fortsätter rada upp framgångar. Klubben toppar just nu damallsvenskan, sju poäng före Rosengård. Detta trots tappad ledning hemma mot Hammarby (2–2) i den senaste omgången.

Under onsdagen var Östgötaklubben tillbaka som vinnare efter totalt 4–0 mot cypriotiska Apollon i Champions League.

– Vi följde verkligen vår matchplan, säger Marija Banusic. Sedan finns det alltid saker man kan jobba på.

Hurtig dubbel målskytt

Janni Arnth-Jensen inledde målskyttet redan efter tio minuter. Med tjugo minuter kvar såg sedan Lina Hurtig till att göra dubbla mål inom loppet av fyra minuter.

Det första spelade Marija Banusic fram till – även om tanken först var att hon skulle sätta den själv.

– Den studsade lite grann och så hamnade bollen vid Lina. Det var väl ödet, mål som mål, säger Banusic och skrattar.

Vinsten gör gott för lagets självförtroende hädanefter. Nu är fokuset först och främst på att säkra ligatiteln.

– Det är det här proffslivet innebär, att spela två matcher i veckan, säger Banusic.

– Man får gilla läget. Nu har vi en bra känsla efter den här vinsten.

Hur långt känner du att ni kan gå?

– Svårt att säga, vi har ingen utsatt målsättning. Det är mest att vi ska vinna alla matcher.

Rosengård vidare

Det andra svenska laget i turneringen, Rosengård, är också vidare efter 4–0 hemma mot rumänska Olimpia Cluj.

Anja Mittag spräckte nollan efter 37 minuter, framspelad av Caroline Seger. Därefter rann det i väg – Iva Landeka, Hanna Folkesson och Glodis Viggosdottir gjorde ett mål vardera i krossen.

Sofia Jakobsson gjorde i söndags comeback efter sin korsbandsskada. Då blev det mål för klubblaget Montpellier i ligan.

På onsdagen fortsatte succén. Svenskan gjorde båda målen i bortamötet med ryska Zvezda. Montpellier är därmed vidare efter sammanlagt 2-1.

Ett annat svensklag, Chelsea, med Magdalena Eriksson och Hedvig Lindahl är också vidare efter totalt 2–2 (fler gjorda bortamål) mot Fridolina Rolfös Bayern München.