Kulusevskis succédebut

Gjorde mål efter 13 minuter i Juventus

Publicerad:
Uppdaterad:
Kulusevski jublar efter målet i debuten.
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN
Kulusevski jublar efter målet i debuten.

FOTBOLL

Tretton minuter.

Så kort tid behövde Dejan Kulusevski för att presentera sig i Juventus.

– Fantastisk kväll, säger det svenska stjärnskottet.

Succéstart för Dejan Kulusevski. Den svenske landslagsmannen bevisar att han förtjänar förtroendet från start. I säsongspremiären mot Sampdoria, 20-åringens debut för italienska gigantklubben Juventus, hittade han nätet direkt.

– Det var en fantastisk kväll, en dröm som gick i uppfyllelse. Jag hade inte tid till att tänka mer när jag gjorde målet. Jag är glad att jag gjorde mål i min första match, nu behöver jag inte tänka på det, säger Dejan Kulusevski till Sky Italia.

– Det är ju jätteroligt såklart. Snabbt uppfattat och bra placerat i bortre, säger förbundskapten Janne Andersson till Sportbladet.

”Kan bli bäst i världen”

Anfallskollegan Cristiano Ronaldo löpte in i straffområdet, bollen studsade från honom och bak till Kulusevski. På ett tillslag placerade han läckert in, med en vänster bredsida, 1–0 tätt intill bortre stolpen i den trettonde matchminuten.

Svensken firade behärskat, rörde knappt en min och gjorde high-five med Danilo, och fick en kram av Ronaldo.

– Han har ju alla egenskaper för att växa till samma nivå som Zlatan Ibrahimovic. Han vågar tro på att han ska bli bäst i världen, och han är inställd på det. Så jag tror att han kan bli det, och Juventus skulle inte köpt honom för så mycket pengar om inte de hade gjort det, säger C Mores expert Vicki Blommé.

Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN

Precis som Zlatan

Leonardo Bonucci utökade och Cristiano Ronaldo fastställde slutresultatet i andra halvlek. Där blev även Kulusevski utbytt i 82:a minuten och de 1 000 tillåtna personerna på läktarna gav svensken stående ovationer.

– Cristiano är fantastisk. Jag är lycklig över att ha honom som lagkamrat. När vi ledde med 2–0 fortsatte han att säga åt mig att anfalla. Han ville ha fler mål, säger Kulusevski.

Lyckad debut på planen för Kulusevski, och även bredvid för klubbens nye tränare Andrea Pirlo.

– Andrea är väldigt avslappnad. Han tror på sina spelare och ger oss mycket eget ansvar. Det är lätt att spela för honom, han låter mig spela och vi kan ha roligt tillsammans, säger Kulusevski.

Juventus köpte Kulusevski i vintras för drygt 300 miljoner kronor, men under resten av förra säsongen var han utlånad till Juves ligamotståndare Parma. Där gjorde han tio mål och nio assist på 36 Serie A-matcher.

Kulusevski är åttonde svensk att representera Juventus. Precis som Kulusevski blev Zlatan Ibrahimovic målskytt i sin debut för klubben, den tolfte september 2004 blev han inbytt mot Brescia och säkrade 3–0-seger.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.