Djurgården tappade allt sista halvtimmen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-31

Tung förlust mot Häcken

Den viktiga ställningskrigsmatchen mellan Djurgården och Häcken såg ut att bli mållös.

Men en klurig frispark, en målvaktstavla och ett snyggt mål, ändrade på det totalt i den andra halvleken och Djurgården blev utklassade av bortalaget.

– Ett mål kan ställa till det rätt mycket, säger DIF-tränaren Lennart Wass efter matchen.

Djurgården och Häcken låg på samma poäng inför lördagens möte. Och matchen började jämnt och avvaktande.

0–0 stod sig till den 63:e minuten då Häcken bjöd på en spännande frisparksvariant som ställde Djurgårdsförsvaret. Erik Friberg slog frisparken från vänster och Jonas Henriksson drog till med ett skruvat skott som kan ha snuddat vid några Djurgårdsförsvarare och for in bakom Pa Dembo Touray i Djurgårdsmålet.

Målvaktstavla

I den 80:e minuten kunde Häcken säkra segern efter ett tveksamt agerande av Dembo Touray.

Ett Häckeninlägg kom nära honom, men han boxade bollen på tok för löst och rätt i famnen på Mathias Ranégie som fick in 2–0.

Det hann även bli 3–0 innan matchens slut då Paulinho fick till en drömträff från långt håll i matchens slutminuter.

”Jättebesviken”

DIF-tränaren Lennart Wass var inte nöjd med sitt lags försvarsspel i målsituationerna, framförallt inte vid 1–0-målet.

– Jättebesviken. Två Häcken-spelare som stod helt fria. Där våra spelare står gör man inte mål. Vi borde ha grupperat ut oss bättre, konstaterar Wass till PPV.