Klaas-Jan Huntelaar tvåmålsskytt när Holland vann knappt

Men i holländska landslaget litar man på Klaas-Jan Huntelaar, 27.

I kväll satte han två mål när Holland vann knappt mot Finland, 2–1.

När Zlatan Ibrahimovic skrev på för Milan var Klaas-Jan Huntelaars dagar i klubben räknade.

Holländaren blev omgående klar för tyska Schalke 04.

När Holland – som är i samma kvalgrupp som Sverige – i kväll tog emot Stuart Baxters Finland på De Kuip gav Huntelaar sitt land en drömstart när han nickade in 1–0 på en kort hörna redan efter sju minuter.

Finland nära kvittera

Tio minuter senare small det igen. Markus Heikkinen slog till Mark van Bommel i ansiktet i en närkamp, domaren pekade på straffpunkten och Huntelaar placerade in 2–0.

I det läget kändes spänningen död och begraven. Men Finland vägrade ge upp.

Bara en minut senare nickade Mikael Forssell in reduceringen på hörna och därefter hade Finland två kanonlägen att kvittera. Men holländske målvakten Maarten Stekelenburg räddade lägen från Mika Väyrynen och Mikael Forssell och holländske förbundskaptenen Bert van Marvijk kunde dra en djup suck av lättnad.

Ungern vann

Finland föll tungt borta mot Moldavien i den första kvalmatchen, men imponerade desto mer mot Holland. Laget väntar dock på sin första kvalpoäng.

Ungern kom tillbaka snabbt efter förlusten mot Sverige i fredags och hemmabesegrade Moldavien med 2–1.