Utklassning, Elfsborg

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-24

Ny serieledare efter utklassning: ”Borde gjort ett par mål till”

BORÅS. Fullständig överkörning i första halvlek, men ändå fortsätter Elfsborgs oförmåga att göra mål.

– Vi borde ha dödat matchen i första, gjort ett par mål till, säger Stefan Ishizaki kritiskt.

James Keene jublar.

Elfsborg hade ledningen med 2–0 redan efter 13 minuter. Men det kunde varit mer, så mycket mer. Boråsarnas första 20–25 minuter var en uppvisning i massiv press och snabbt spel. Men samtidigt också en uppvisning i missade målchanser.

”Första var bra”

– Vi kom med många på mittfältet, jag tycker att det lite är det vi saknat förut; djupledslöpningarna, säger Stefan Ishizaki.

Det var framförallt han och Daniel Nordmark som var magiska, men det var också de två som var de stora målsumparna.

– Första halvlek kändes riktigt bra, vi hittade passningsspelet och så. Men vi borde ha dödat matchen då.

I stället blev en felpassning av Roni Porokara en genial framspelning sedan Martin Andersson sjabblat. 2–1, och det var vidöppet igen.

”Jag är sjuk”

I andra halvlek blev det betydligt lägre tempo, och färre heta chanser. Ishizaki hade ytterligare två missade frilägen från kanten, innan han tvingades byta.

– Jag är sjuk, känner mig helt färdig nu. Det är någon förkylning.

På torsdag ska Elfsborg försöka hämta in 0–3 i hemmareturen mot Lazio. Det lär krävas att både han och Emir Bajrami (skadad i går) är tillbaka till dess om boråsarna ska ha den minsta lilla chans.