Utlandsryktade Erick Otieno blev matchens spelare

Publicerad 2022-02-05

Nabil Bahoui avgjorde mot Degerfors.

När de allsvenska konkurrenterna drog till sol, värme och gräsplaner i södra Europa stack AIK till Sälen.

Det verkar än så länge ge resultat – 3–2 mot Degerfors och fina aktioner av Erick Otieno som inte saknade anbud i vinterfönstret.

– Det har varit en hel del erbjudanden, men klubben har det sista ordet, säger succéförsvararen.

AIK Fotboll

På ett idylliskt Skytteholms IP där solen, tro det eller ej, värmde på ordentligt visade AIK fin spelmässig form när man tog emot Degerfors.

Nicolas Stefanelli utnyttjade förvirring i Degerforsförsvaret och curlade enkelt in ledningsmålet efter 38 spelade minuter. AIK dominerade den första halvleken stort och hade bud på mer än ett mål, främst genom Erick Otienos framfart och inläggsfot på vänsterkanten. Ytterbacken orsakade Degerfors enorma problem och kunde med lätthet legat bakom både två och tre mål framåt.

– En bra match av oss, vi fortsätter att ta steg framåt och utvecklas från match till match, säger Erick Otieno efter matchen och fortsätter:

– Mitt offensiva spel fortsätter gå framåt också, säger försvararen som fortfarande är kvar i AIK trots en mycket bra fjolårssäsong.

Intresse har inte saknats, berättar han.

– Vad som helst kan hända framöver. Jag är redo att ta nästa steg. Det har varit en hel del erbjudanden, men klubben har det sista ordet. Jag kan inte kräva att lämna - de har förklarat läget för mig och jag är glad över vara här.

Så fansen får njuta av Erick Otieno medan de kan?

– Precis. Mitt jobb är att underhålla dem, säger Otieno och ler brett.

Erik Ring avgjorde

Som en blixt från klar himmel kom istället Degerfors kvittering några minuter innan halvtidsvilan. Nyförvärvet från norska Jerv, Diego Campos, smekte elegant in ett vänsterskott bredvid en helt chanslös Kristoffer Nordfeldt.

I den 59:e minuten kom så ledningen, återigen mycket rättvist. Ett fint kombinationsspel mellan Yasin Ayari och Sebastian Larsson ledde till en klockren framspelning på foten på dagens födelsedagsbarn Nabil Bahoui. 2–1 helt i enlighet med matchbilden, men ingen seger trots stort övertag. Nikola Djurdjic kvitterade i den 79:e minuten till hemmapublikens stora förtret.

Erik Ring ville däremot annat - i den 89:e minuten styrdes hans avslut in via en Degerforsförsvarare och 3–2 blev också slutresultatet. Rättvist för AIK som trots en uppladdning i iskyla och metervis av snö i Sälen visade upp värmande spel.