Dif tappade segern – efter hörnmålet

Publicerad 2023-06-26

Stockholmsderby på Grimsta.

Då tappade Djurgården en tvåmålsledning mot BP – efter att ha släppt in ett mål direkt på hörna.

– Otur, säger Ebba Hed till Sportbladet.

Det blev ingen derbyseger för Djurgården mot BP.

Laget – med målvakten Hedvig Lindahl utanför truppen – fick bara med sig 2–2 på Grimsta.

Men i början såg det ut att gå mot seger. Tilde Lindwall öppnade målskyttet efter sjutton minuter efter en fin framspelning från Ebba Hed. En volley till 1–0 och Djurgården i ledning.

Tvåan kom strax därefter genom Alice Bergström. Men efter det var det roliga slut för blåränderna som släppte in dubbla mål på hörna. Den andra gick in direkt.

– Tråkigt att de gör två mål på fasta situationer, för vi har jobbat en del på det och att hörnan går rakt in i mål, ja … det är otur, säger Ebba Hed.

Räddades – av jättemissen

BP var nära att vända när Lindahls ersättare i Dif-målet – Elvira Björklund – missbedömde en utrusning och gästernas Saga Swedman lämnades med öppet mål från halva planen efter paus.

Men anfallaren drog bollen utanför och matchen slutade 2–2 – ett resultat som innebär att Djurgården klättrar en placering från tionde till nionde.

– Oavgjort speglar väl inte riktigt matchbilden. Jag tycker vi borde gå härifrån med tre poäng. Det känns lite som en förlust, säger Ebba Hed.

BP är kvar i bottenträsket. De ligger näst sist på åtta poäng efter femton omgångar.