Jalkerud sänkte BP direkt

Linnéa Engholm/TT

Publicerad 2022-04-21

Mia Jalkerud gjorde två mål mot Brommapojkarna. Arkivbild.

Eskilstuna hakar på i den än så länge jämna damallsvenskan. 3–0 mot Brommapojkarna lyfter upp laget till femteplatsen, bara tre poäng från tabelltoppen.

Nio minuter var allt som behövdes för att Mia Jalkerud på egen hand skulle sänka Brommapojkarna.

Redan i den andra minuten kunde Eskilstuna konstatera att målnollan var spräckt.

Felicia Saving slog en perfekt hörna som efter en del studsar till slut mötte en omarkerad Jalkeruds panna och smet in bakom Lovisa Koss.

När sedan Frida Boriero fällde Ngozi Okobi-Okeoghene i straffområdet kunde Jalkerud dubbla ledningen, från elva meter.

– Jag hoppas det kommer ett tredje men laget fick en bra start, säger Jalkerud efter den första halvleken i Viaplays sändning.

– Vi bygger upp bra och får matchen dit vi vill, fortsätter hon.

Jalkerud hade flera chanser att göra det där tredje målet, men precis som hennes nick en timme in i matchen, var det ingen av dem som träffade helt rätt.

I stället var det lagkamraten Anna Oskarsson som gjorde matchens sista mål. En minut efter att hon klivit ut på planen slog hon en bredsida som gick via försvarande Shannon Woeller in till 3–0.

Det är Eskilstunas andra seger för säsongen.

Förlusten är Brommapojkarnas tredje för säsongen, bara i segern mot Umeå i den andra omgången har laget lyckats ta poäng.