Då vände Niclas Eliasson på matchen för IFK Norrköping.

– Det var bara att köra, säger han till C More.

Malmö FF

Norrköping hade inte förlorat på tolv raka allsvenska matcher.
Häcken hade inte förlorat på nio.

”Peking” fick behålla sin förlustfria form – efter en totalt överkörning i den andra halvleken.

De regerande mästarna går därmed upp i serieledning, och sätter press på Malmö FF.

Eliasson räddade IFK

I en jämn match var bortalaget Häcken bäst från start. Ledningsmålet kom med tio minuter kvar av första halvlek, då Daniel Sjölund satte bollen i eget mål.

Norrköping hade svårt att skapa någonting mot ett för dagen försvarsstarkt Häcken. Då blev Niclas Eliasson, nyligen hämtad från AIK, inbytt. 20-åringen fixade omgående en straff, då han revs ner av målvakt Peter Abrahamsson.

– Det är lätt att lägga sig ned där. Jag tycker verkligen inte att det är straff, säger C Mores expert Pontus Farnerud.

– Jag tycker det är straff, sen får alla andra tycka vad de vill, säger Eliasson själv.

Straffen satte Totte Nyman säkert satte i mål, och bara tio minuter senare kunde Sebastian Andersson knoppa in 2-1.

Första målet för ”DMK”

3-1 kom ytterligare tio minuter efter det. Niclas Eliasson snurrade upp Häckens Emil Wahlström, la in bollen till Sebastian Andersson som snyggt nickade ner bollen till David Moberg-Karlsson. Nyförvärvet från Nordsjälland slog till på volley, och gjorde sitt första mål för Norrköping. 3-1 stod sig matchen ut.

Matchens spelare: inbytte Niclas Eliasson.

– Det kändes bra. Jag har pigg form, det var bara att köra, säger han.

Norrköping går i och med vinsten upp i serieledning på 40 poäng, två fler än Malmö FF, som spelar sin 18:e match borta mot Kalmar på söndag.