Det har lossnat för Djurgården

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-08-17

”Det är hårt jobb som gäller”

Djurgården tycks ha lagt den tunga tiden bakom sig. I dag kom lagets andra raka seger i allsvenskan och tredje raka seger totalt.

– Vi jobbar stenhårt på att ta tre poäng i varje match, säger tränaren Siggi Jonsson till PPV.

Kanske vände det redan med avancemanget i Uefa-cupkvalet. Helt klart är i alla fall att Djurgården nu har kommit över den ångest som laget kände tidigare under matcherna. I mötet med Gefle tog blåränderna tag i spelet från start och även om det stod 0–0 i paus och även om Gefle var långt ifrån ofarliga i sina omställningar så syntes det aldrig någon rädsla hos hemmalaget.

Enrico nätade

När så Jan Tauer bjöd på en delikat yttersida fram till Jones Kusi-Asare som från nära håll kunde skjuta 1–0 lossnade det ordenligt. Bara fem minuter senare dunkade Enrico in sitt första allsvenska mål för säsongen. Ett mål som säkrade segern.

– Två snygga mål, säger Siggi Jonsson till PPV.

Tungt för Gefle

Nu väntar flera matcher mot lag som ligger strax ovanför eller strax nedanför Djurgården i tabellen, men Djurgårdstränaren vill inte lova någon klättring uppåt.

– Det är hårt jobb som gäller. Men det här var en viktig match. Vi klättrar inte så mycket nu, men vi har en match mindre spelad. Vi jobbar stenhårt på att ta tre poäng i varje match, säger han.

För Gefle var det en tung förlust. Laget är nu förbisprunget av Ljungskile och därmed nere på nedflyttningsplats.