Nicklassons drömmål gav Gais segern

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-24

Gefle ineffektivt

Gais tog tre tunga poäng efter 2–0 hemma mot Gefle. Tre poäng som säkrades genom ett riktigt drömmål av Daniel Nicklasson.

Gefle har inget riktigt flyt i spelet hittills i allsvenskan. Skyttekungen från förra året, Johan Oremo, har inte fått det att lossna på allvar. Mot Gais saknades dessutom Hans Berggren som åter har problem med sin vad. Gais har stundtals övertygat i år, som i derbyt mot IFK Göteborg.

Mot Gefle fick de två oerhört psykologiskt viktiga mål. Med fem minuter kvar av den första halvleken slog Eyjólfur Hédinsson till med ett distinkt skott. Gefle hade fram till dess varit det bättre laget, men de var alltför ineffektiva.

Mönstret upprepades i den andra halvleken även om Gais jämnade ut spelet och också skapade flera chanser så hade Gefle några fler. Ändå var det Gais som avgick med segern och det var efter ännu ett psykologiskt viktigt mål och vilket mål sedan. Han fick bollen till vänster i en kontring och fintade bort Daniel Bernhardsson till vänster i straffområdet för att sedan avsluta i närmaste krysset. Mycket vackert. Gais rycker ifrån botten i tabellen.

Gefle har fått en tung start och har bara fyra poäng.