Avgjorde i minut 87

Peter Swärdh fick ett utbrott och blev uppvisad på läktaren.

Men däruppe kunde tränarens humör vända.

När han fick se sitt Kalmar vända i slutminuterna.

Kalmar FF låg inför kvällens match på en fjortonde plats i tabellen med fem poäng. Örebro på en fjärdeplats hade chansen att fortsatt hänga med i toppen.

Ajdarevic bakom det mesta

Örebro gjorde matchens första mål efter att Kalmar inledande varit det starkaste laget. Daniel Gustavssons form ser ut att hålla i sig då han satte 0-1 efter en drömpassning från Astrit Ajdarevic i matchminut 21. Ajdarevic låg bakom det mesta av det som blev farligt för Örebro och hade bland annat ett stolpskott några minuter efter ledningsmålet. Men det är inte bara Örebro som har formstarka spelare. Marcus Antonsson kunde sätta kvitteringen i 33 minuten efter flipperspel i Örebros straffområde.

Omdiskuterad straffsituation

I slutet av första halvleken blev det upprörd stämning på Guldfågeln Arena då hemmalaget ville ha straff, efter att Sebastian Ring sprungit omkull Tobias Eriksson. Mest upprörd av alla var Kalmars tränare Peter Swärdh som efter starka protester blev uppvisad på läktaren.

– Vi har haft en stor otur med straffar tidigare och den här var solklar och det är klart att man blev arg när vi inte fick den. Publiken reagerade och helt plötsligt kändes det som om vi mötte Hammarby borta. Vi blev aggressiva där i slutet. Jag var fruktansvärt upprörd i paus och vi kunde använda ilskan till något bra i den andra halvleken, säger Marcus Antonsson.

Antonsson matchhjälte

Inledningen av andra halvkek gjorde inte Swärdh gladare. Örebro kunde återigen ta ledningen. Den här gången genom Maic Sema, och återigen låg Astrit Ajdarevic bakom det. Men bara en minut senare hade Kalmar hämtat upp ännu ett underläge. Papa Diouf satte kvitteringen 2-2.

Efter en andra halvlek med målchanser åt båda håll såg det ändå länge ut att bli ännu ett kryss för Kalmar FF. Men i den 87 minuten kunde lagets skyttekung Marcus Antonsson sätta sitt andra mål för kvällen och sitt femte för säsongen. Det gav hemmalaget 3-2 och tre oerhört viktiga poäng.

– Jag tänkte lägga den i bortre hörnet, men ändrade mig. Tog den i första hörnet, och jag vet att det är en sandgrop där Rinne stod. Så det skulle inte vara lätt att "speka" sig dit. Otroligt skönt att se den gå in, säger Marcus Antonsson.