Suarez avgjorde El Clásico

Uppdaterad 2016-12-14 | Publicerad 2015-03-22

Luis Suarez blev den stora hjälten i världens största ligamatch.

28-åringen sög ner en fin långboll från Dani Alves och sköt in 2-1.

– Det är det viktigaste målet jag har gjort i klubben, säger Suarez till spanska TV3.

Suarez efter sitt 2-1-mål.

Det var tio minuter in i den andra halvlek – vid ställningen 1-1 – som Dani Alves skickade iväg bollen mot Luis Suarez som gick smart i djupled. 28-åringen tog ned bollen skickligt och sköt sedan in 2-1 bredvid målvakten Iker Casillas.

Därmed blev han första uruguayan att göra mål i El Clásico sedan Ramón Alberto Villaverde nätade 1960.

– Jag försökte utnyttja ytan mellan deras backar och skjuta så snabbt som möjligt så att mittbackarna inte skulle ha tid att komma ikapp mig. Lyckligtvis gick bollen in, säger Luis Suarez till TV3, och fortsätter:

– Hittills så är målet det viktigaste jag har gjort i klubben. Det har extra betydelse med tanke på vilka motståndare det kom emot.

Försökte komma tillbaka

Real Madrid hade svårt att komma tillbaka efter det målet. I stället var det Barcelona som skapade flera goda chanser att avgöra tillställningen, men hade för dålig skärpa vid avsluten.

Lionel Messi, som har varit i sanslöst målstim på slutet, fick lämna Camp Nou mållös trots en väldigt bra insats.

– Vi var det bättre laget, men det andra målet sänkte oss mentalt. Vi spelade inte som ett lag efter det, säger Luka Modric.

Ronaldo kvitterade

Barcelona inledde bäst på Camp Nou och fick utdelning efter knappt 20 minuter. Lionel Messi tog hand om en frispark och skickade in bollen i straffområdet där en omarkerad Jérémy Mathieu kunde nicka in 1-0 till hemmapublikens jubel.

Sedan var Barcelona nära att utöka efter en halvtimme, men i stället vände spelet. Luka Modric serverade Karim Benzema i straffområdet. Fransmannen bjöd på en vacker klack till Cristiano Ronaldo som tryckte in 1-1 bakom Claudio Bravo.

Real Madrid ägde de andra delen av den första halvleken och skapade flera bra målchanser för att ta ledningen innan halvtid. Gareth Bale fick bollen mitt i straffområdet efter en hörna, men walesaren stod för ett dåligt avslut.

Men Luis Suarez blev alltså hjälte i El Clásico, som vanligt innehöll väldigt många gula kort. Söndagens match var dock inte ful. Ändå menade Javier Mascherano:

– Det var en galen match.

Skiljer fyra poäng

Resultatet innebär att Barcelona leder ligan med fyra poäng före Real Madrid. Valencia är trea med 60 poäng, åtta färre än ”Barça”.

– Vi borde ha avgjort den här matchen i den första halvleken. Det skiljer bara fyra poäng, vi tänker inte ge upp, säger Sergio Ramos enligt AS.

Det återstår tio omgångar av La Liga.

Zlatan Ibrahimovic, Ronaldinho, Diego Maradona är några av de spelare som har gjort mål i sitt första El Clásico på Camp Nou.