Uppdaterad 2022-07-04 | Publicerad 2022-07-03

Varberg vann bottenmatchen mot Värnamo.

Joakim Perssons son, Oliver Alfonsi, gjorde första målet i 3–0-vinsten.

– Det är en kämparmatch, säger han till Discovery.

Det var två lag precis ovanför kvalstrecket som gjorde upp under söndagen. Varberg tog emot nykomlingen Värnamo – och det var bortalaget som skapade de hetaste chanserna under den första halvleken.

PLUS: Bohman: ”Från spetälsk till frälsare i derbyt”

Bland annat fick Marcus Antonsson ett vasst skottläge i straffområdet, men anfallarens avslut gick en bra bit utanför.

I stället var det Varberg som kom att ta ledningen. En tilltrasslad situation uppstod i samband med en hörna och till sist kunde Oliver Alfonsi peta in bollen från nära håll.

– Det känns inte rättvist. Men Varberg gör det som de gör jäkligt bra. De är tunga och får ett mål efter en fast situation, konstaterade Antonsson i Discoverys sändning i samband med halvtidsvilan.

Målskytten Alfonsi, son till Varbergs tränare Joakim Persson, sammanfattade matchbilden:

– Jag tycker att det är en kämparmatch där ute.

Domaren tacklades omkull

I den andra halvleken skickade Des Kunst in ett precist inlägg till Robin Simovic, och anfallaren nickade kyligt in 2–0.

När Albin Winbo sedan fick läget att göra 3–0 lyckades Varberg-spelaren och domaren Granit Maqedonci tackla in i varandra i en smått parodisk situation. Eliton Júnior kunde dock sätta dit trean några minuter senare, efter ett fint inspel av nyss nämnde Winbo.

– Det fanns bara tre poäng för oss i dag. Nu har vi lite andrum nedåt i tabellen och vi kan blicka framåt. Nästa match mot Malmö är det bara att gå ut och njuta, säger Simovic efter matchen.