Helsingborgs kollaps – tappade 3–0-ledning

Helsingborgs IF började sitt återtåg till allsvenskan med seger i premiären.

I dag gick laget mot tre nya poäng efter 3–0 ledning i paus mot Varberg.

Men i andra halvlek tappade HIF allt och släppte in tre mål.

Helsingborgs IF åkte ur allsvenskan i höstas efter att ha förlorat kvalet mot Halmstad.

Återtåget började inför över 12 000 supportrar på Olympia förra helgen, och tre poäng mot Trelleborg.

I dag såg laget ut att inkassera nästa trepoängare.

På bortaplan mot Varberg gjorde nyförvärvet Edwin Gyimah 1–0 efter en hörna. Sen rullade det på.

2–0 kom genom Jesper Lange och minuten innan paus pangade Andreas Landgren in 3–0 för gästerna.

Gästerna visade upp en grym effektivitet, men hemmalaget var trots stort underläge inte ofarliga.

Tappade allt i andra halvlek

HIF försökte bara spela av matchen och hade händelserna under kontroll i början av andra halvlek.

Men det skulle bli skakigt.

Förre HIF:aren Elias Andersson reducerade med ett distansskott med 25 minuter kvar.

Knappa tio minuter senare kom nästa reducering, Joakim Lindner nickade in sitt andra mål för säsongen.

Och inte nog med det.

Gästerna lyckades inte stänga matchen. Långt in på stopptid nickade inhopparen Peter Nyström in 3–3 och räddade en poäng till en överlycklig hemmapublik.

– Det får självklart inte ske, så känslan nu är inte så bra. Vi ser vilken skillnad det gör om vi jobbar väldigt hårt och när vi inte gör det, säger Jesper Lange till HD efter matchen.

Resultatet innebär Varbergs första poäng för säsongen och HIF står på fyra poäng.