Missade öppet mål två gånger om – då avgjorde Häcken

Publicerad 2022-04-09

Degerfors hade fyra ramträffar i premiären, men föll ändå.

I kväll missade laget två öppna mål när Häcken vann med 2–1.

– Jag borde fått den på mål, säger Dijan Vukojevic till Discovery Plus.

I premiärmatchen mot Djurgården hade Degerfors hela fyra ramträffar – och tio minuter in i mötet med Häcken var det dags igen.

Joe Gyau avancerade fram längst vänsterkanten innan han levererade ett precist inspel till Dijan Vukojevic. Anfallaren hade öppet mål – men lyckades ändå pricka stolpen.

– Jag är på plats men jag är inte helt redo, även om jag borde vara det. Jag borde ha fått den på mål, säger Vukojevic till Discovery Plus.

Istället var det bortalaget som skulle få utdelning. Efter ett slarvigt uppspel kunde Oscar Uddenäs sno åt sig bollen, gå mot mål och skjuta. Alfie Whiteman i Degerfors-målet räddade skottet men släppte iväg en retur – och Ibrahim Sadiq var påpassligt framme, vilket innebar 1–0 till Häcken.

Trots att Häcken skapade flertalet vassa chanser att göra 2–0 var det Degerfors som kom att göra det andra målet i matchen. Christos Gravius spelade fram till Diego Campos som sköt från snäv vinkel – och bollen letade in mellan Peter Abrahamssons ben.

Det saknades inte heller lägen för ett avgörande. Faktum är att Degerfors skulle komma att missa ännu ett jätteläge i slutet.

Missade öppet mål på nytt

Inbytte Adhavan Rajamohan blev framspelad i straffområdet, med drygt tio minuter kvar att spela. Häckens mål stod öppet – men anfallaren lyckades skjuta utanför.

Istället var det Häckens Sadiq, ersättare till sjuke Alexander Jeremejeff, som kom att få det sista ordet. Häcken-spelaren vek in från vänsterkanten och sköt in 2–1-målet i den 84:e minuten.

Två mål för startdebutanten alltså, och tre nya poäng till Häcken. I och med resultatet står Häcken på sex inspelade poäng och Degerfors på noll efter två spelade omgångar.