Slog ut regerande mästaren - och vann SM-kvalet

Publicerad 2014-01-26

Regerande Fifa-mästaren Ivan ”BorasLegend” Lapanje fanns på plats i Göteborg men plågades av en influensa.

Då passade 16-årige talangen Simon ”Erikzzon” Eriksson på att säkra en plats i SM-finalen.

– Jag har lågan för att bli en av de bästa, säger han efter avancemanget.

Simon ”Erikzzon” Eriksson.

Ivan ”BorasLegend” Lapanje hade i några dagar plågats av en influensa men kämpade sig trots det genom gruppspelet i Göteborg.

– Men det kan gå hur som helst när jag mår så här, sa han efter avancemanget till kvartsfinal.

Och i semifinalen tog det stopp. Ordentligt.

”Känns som ett genombrott”

Simon ”Erikzzon” Eriksson, som tränar tillsammans med SM-finalklara Lucas ”Afro” Wallman visade att han är en spelare att räkna med i framtiden.

– Första matchen fick Ivan ett tidigt mål, sedan nickade jag in tre bollar och vann. Match två som han vann gjorde jag första målet i 75 minuten. Sedan gjorde han några byten och två mål i 85 och 90 minuten. Tredje matchen var min, han hade några chanser men den slutade 4-0.

För Eriksson, som spelat Fifa seriöst i ungefär 2,5 år, är det första gången i en SM-final.

– Det känns lite som ett genombrott. Många brukar säga om de som vinner mindre turneringar att ”man är en talang tills man går vidare i SM”.

Så nu är du ett proffs alltså?

– Jag är en av de bättre iallafall och har lågan att bli en av de bästa.

Mötte 14-åring i finalen

I finalen väntade ännu en talang. Simon ”Zimmeghj” Nystedt, blott 14 år gammal. Det blev ännu en målfest från Erikzzon som utnyttjade sin motståndares misstag och vann klart i två matcher. Trots det var segraren inte nöjd.

– Vet inte om det var nerver eller att finalen streamades, men finterna kom inte igång. Jag lyckades vinna till slut, men försvaret var höjdpunkten.