Stockholmslaget tar ledningen i elitserien

Publicerad 2018-11-13

Nu är Tradigt extremt nära en slutspelsplats i elitserien i CS:GO.

Stockholmslaget körde över Vinkelparty från Gävle i kvällens toppmöte.

– Det kändes skitbra, sa William ”Tease” Sid efter matchen.

Ligatvåan Tradigt från Stockholm fick en drömstart mot Gävlelaget Vinkelparty. Laget stängde som CT helt ner de båda bombsajterna på kartan Train – och hade en förkrossande 13–2-ledning när rollerna byttes i pausen.

Efter att Tradigt även vunnit pistolrundan så hade laget snart 13 ”matchbollar”. Vinkelparty tog några rundor, men slutresultatet blev 16–6 och därmed är Stockholmslaget serieledare på nytt.

– Det kändes skitbra, allt fungerade som vi hade tänkt oss, sa Tradigts William ”Tease” Sid efter matchen i sändningen.

Laget är väldigt nära att nå slutspelet, och Tease berättade också om lagets ambitioner framöver:

– Vi hoppas på att ta oss så långt som möjligt, vi är unga taggade grabbar.

Briljerade med awp

Dessförinnan möttes formstarka Brbdmalite från Kalmar och Fguru från Göteborg i tisdagskvällens inledande match.

I den första halvleken så vann Brbdmalite nio raka rundor som försvarande lag, och tog en ledning med 10–5. Kalmarlaget fortsatte också att spela starkt som T-sida och vann matchen med 16–10.

Mycket tack vare ett starkt awp-spel.

– Egentligen kan alla i laget spela awp, så det är en stor del i vårt spel, sa Brbdmalite-spelaren Filip ”Englund136” Englund i sändningen efter matchen.

Det innebär att Brbdmalite nu hakar på i toppen av tabellen efter att tidigare ha spenderat en period bland bottenlagen. I stället har de nu en chans att nå slutspelet och tävla om den totala prissumman på en miljon kronor.