”Smärtar att se de här bilderna”

Stjärnans förfall efter karriären

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Privat

Oroande bilder sprids på Delonte West, 37.

Nu agerar basket-USA för att hjälpa sin före detta stjärnspelare.

”Det smärtar att se detta”, säger före detta tränaren Phil Martelli.

Delonte West spelade i NBA i åtta års tid. Han tillhörde storlag som Boston Celtics, Cleveland Cavaliers och Dallas Mavericks, spelade med legendarer som Shaquille O'Neal och LeBron James och tjänade totalt 16 miljoner dollar.

Nu syns han vandra runt längs gatorna i Dallas, i slitna kläder, hemlös, med en wellpapp-skylt där han skriver att han är i akut behov av mat och pengar.

Bilderna på den förre NBA-stjärnans förfall har fått stor uppmärksamhet i USA. Enligt TMZ har nu ligan (NBA), spelarfacket och ett antal före detta lagkamrater bestämt sig för att sträcka ut en hjälpande hand.

”Vi arbetar nu för att se till att Delonte får den hjälp han behöver. Det smärtar att se de här bilderna”, säger hans förre tränare Phil Martelli enligt Yahoo.

”Bryr sig inte”

Twitter skriver användaren Danté Swift att han nyligen såg Delonte West sittandes utanför ett apotek och att han då närmare sig 37-åringen och berättade att han ”känner folk inom NBA” som kan hjälpa till.

West ska då ha svarat:

”De hade en chans att hjälpa mig, men det gjorde de aldrig. Jag bad om hjälp, men de vände mig ryggen. NBA kan dra åt helvete. De bryr sig inte”.

I januari tidigare i år blev West misshandlad på en trafikerad väg i huvudstaden Washington DC.

”Som cancer”

Delonte West har i tidigare intervjuer berättat att han hade en brokig uppväxt, något som har satt spår i hans vuxna liv. Även under den aktiva karriären kantades hans privatliv av skandaler. År 2009 arresterades han för olaga vapeninnehav då polis stoppade honom för fortkörning och hittade två pistoler och ett hagelgevär i bilen.

West hade då nyligen fått diagnosen bipolär, som innebär att man blir manisk och deprimerad i olika perioder.

– Hans sjukdom är som cancer. Den kan drabba vem som helst, rika eller fattiga, har hans bror Dmitri sagt i en intervju.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN