”2011 kommer att bli helt fantastiskt”

Publicerad 2011-03-25

Anna Andersson jublar
inför säsongspremiären

Århundradets comeback, tre team som slogs om titeln och fyra världsmästare – som fick stryk av en pojkspoling.

Det var 2010.

Nu blir 2011 ännu bättre.

I fjol var F1 helt enkelt underbart. En kille som inte varit i ledningen av VM vid något tillfälle av säsongen tog hem allt i säsongens sista race.

Som den yngste mästaren i historien.

Bättre kan det knappast bli.

Eller?

Nu står vi inför 2011 och det känns som om det går att ta på stämningen, känna på nervositeten med fingertopparna och det luktar magiskt. Jag tror att F1 2011 blir ännu bättre.

Ännu mer spännande och ännu mer kittlande.

Varför?

Jo, låt mig ge er fem anledningar.

1

Det bästa startfältet någonsin.

Det står FEM världsmästare på startlinjen och det har det bara gjort vid två tillfällen tidigare i historien, senast för mer än 40 år sedan. Men de här mästarna har vunnit 12 VM-titlar och vid sidan av dem finns det ytterligare fem förare som har vunnit VM-deltävlingar.

2

Webber vs Vettel.

I fjol var det årets interna fajt. Red Bulls förare missade inte något tillfälle att hacka på varandra, de tog med sig fajten in på banan, körde i hop i Turkiet och Mark Webber påtalade tydligt vad som gällde när han vann på Silverstone. Han fick stryk av Vettel i fjol, det vill han inte ha igen.

3

Hamilton vs Button.

Två britter, två världsmästare och en bil som byggs om till säsongsstarten för att den varit för dålig. Nu är det dags för andra året och hur länge håller vänskapen mellan de båda förarna i sig?

Här kan det smälla – och det rejält.

4

Omkörningarna.

Hybridsystemet KERS är tillbaka och genom att trycka på en knapp får förarna extra hästkrafter att använda sig av under 6,6 sekunder. Dessutom är numera bakvingarna flexibla för att underlätta omkörningarna, i år ska det inte vara några pärlband på banan.

Det ska vara fajt – i från start till mål.

5

Schumachers kamp.

Den gamle stormästaren nådde inte sina mål under fjolåret, han var långt i från dem. Men i år har han kunnat styra utvecklingen av bilen, han känner teamet och han vill ha revansch. Michael Schumacher har aldrig accepterat en andraplats och han lär inte göra det nu heller.

Det var bara fem anledningar, jag skulle kunna skriva dubbelt så många.

Men det känns onödigt – det räcker med en enda mening.

2011 blir fantastiskt.

Följ ämnen i artikeln