Protester mot domarna.

Straff och kvittering med tre minuter kvar.

Ett missat (?) mål med 30 sekunder kvar.

Och slutligen ett tokigt Hammarby och ett lättat Villa-Lidköping.

5–5 mellan Hammarby och serieledande Villa–Lidköping låter som något det förstnämnda laget före matchen skulle varit väldigt nöjt med.

Men riktigt så var det inte när slutsignalen kom.

För med bara en halv minut kvar av matchen hade Hammarby ett frislag som såg ut att ha gått i mål.

Men det blev inte mål.

Trots att hela Hammarbys lag jublade direkt när bollen träffade målet – och inte satte returen även fast man hade helt öppet mål.

Domarna dömde dock inte för mål – och Bandyplays expert Stefan Karlsson var kritisk.

– Domarna borde gå en grundkurs i hur man ska stå och inte.

Oväntat jämn tillställning

Överraskande nog bjöd Hammarby ordentligt upp till kamp hemma mot serieledarna.

Efter en jobbig start för hemmalaget där det snabbt blev två mål i baken kom man tillbaka och hade ledningen två gånger i matchen.

När Villa sedan tog ledningen med 5–4 efter knappt 70 minuter blev det 20 minuter jagande för Hammarby.

Kvitteringen kom med tre minuter kvar av matchen – genom Hammarbys andra straffmål.

Stark avslutning av Bollnäs

Bollnäs har haft en hel del upp och ner.

Inför matchen mot Gripen hade laget bara en seger på fyra matcher och det såg trevande ut även i lördagens match.

Trots att Bollnäs startade bra och tog ledningen men 2–0 lyckades Gripen både reducera och kvittera med två snabba mål bara kvarten senare.

Båda målen gjordes av Adam Rudell. Efter det var det spännande ända fram till 75:e minuten när det lossnade för Bollnäs som drog ifrån till en 5–2-ledning. Matchens slutresultat hann bli 8–2.