Aranäs vände, skrällde och lyckades göra det inget svenskt lag gjort mot Ola Lindgrens Kristianstad:

35 mål.

– En heroisk insats, säger Aranäs tränare Jerry Hallbäck efter segern.

Handbollsligan startade om med en knall efter VM-uppehållet:

Aranäs, som slåss för sin överlevnad, körde över dubbla regerande mästarna Kristianstad med 35-29 (16-17).

Det var visserligen Aranäs tredje seger på de sex senaste hemmamatcherna mot svensk handbolls flaggskepp.

Men det var sättet man gjorde det på som är den stora skrällen.

Värdarna i Kungsbacka började med att dela ut blommor till Kristianstads fem VM-spelare för deras insatser nere i Frankrike.

Gästerna tackade med att ta ledningen med 4-0 trots att man i det närmaste hade en b-uppställning på planen.

Bortalaget gick fram till 14-11-ledning efter 23 minuter.

Utklassning till slut

Sedan började Aranäs knapra in i takt med att Daniel Bergquist i målet började rädda skott på skott. Efter 36 minuter tog hemmalaget ledningen för första gången (20-19). Till slut handlade det om ren utklassning och Aranäs vann med 35-29.

– En heroisk insats av grabbarna, säger tränaren Jerry Hallbäck.

Inget svenskt lag har lyckats göra 35 mål på Kristianstad (under ordinarie tid) sedan Ola Lindgren tog över laget för fem år sedan. Innevarande säsong hade man ett snitt på 23,6 baklängesmål före debaclet mot Aranäs.

Senast Kristianstad släppte in mer än 35 mål var den 21 mars 2011 (31-37 mot RIK).

– Men i dag är vi mest glada för de två poängen, säger Hallbäck.

13 spelmål av Lindell

Bergquist målvaktsspel i andra halvlek var en nyckel till skrällen (ihop med ett vilt kämpande försvar) men bäst på plan var Martin Lindell som gjorde makalösa 13 spelmål.

– Han har aldrig varit bättre, säger Hallbäck.
Den gamle landslagshjälten hyllas nu av många som den tränare som får ut mest av sitt material i handbollsligan.

Aranäs kvalade sig kvar i fjol och såg på papperet ännu tunnare ut inför den här säsongen. Nu ligger man på elfte plats med bara två poäng upp till slutspel (lag 11-13 kvalar, lag 14 åker ut direkt).

– Jag har hela tiden trott på det här laget. Även om vi tappade tre spelare från förstauppställningen så tycker jag att vi har en bredare trupp i år, framför allt nu när vi fått tillbaka flera skadade spelare. I december gick vi på knäna.

Siktar ni mot slutspel nu?

– Nej, verkligen inte. Vår målsättning har hela tiden varit att hänga kvar, helst i ingemansland (plats 9-10). Men frågar du mig om en månad kanske svaret är ett annat, säger Hallbäck.