Favoriterna vann på hemmaplan i semin

Publicerad 2015-04-02

Södertäljes John Robertson.

Det regerande mästarlaget Södertälje är halvvägs till en ny SM-final i basket. Efter tisdagens utklassning blev det seger även i den andra semifinalen i bäst av sju matcher mot Sundsvall, 82–71. Södertälje ryckte i den andra perioden, 22–10. Strax efter halvtidsvilan ledde serieettan med 49–27 innan gästerna tilläts putsa siffrorna. Darko Jukic gjorde 26 poäng och Dino Butorac 21 för Södertälje som efter två matcher i Täljehallen nu reser till Sundsvall för match tre och fyra.

Borås andra raka

Även Borås försvarade sin hemmaplan och vann för andra gången i följd, 88–79 mot Uppsala. Borås vände ett niopoängsunderläge efter en period till pausledning, 46–42. Den amerikanska spelfördelaren JJ Miller, som slutade på 22 poäng, satte tre straffkast och centern Michael Palm två när hemmalaget gick från 83–79 till 88–79 i slutminuten.