Kristianstad slets mellan hopp och förtvivlan.

Eller mellan vinst och förlust om man så vill.

Efter sekunddrama mot Polska Plock kunde svensklaget till slut få med sig en viktig poäng.

Handboll

IFK Kristianstad gick ännu en tajt holmgång mot polska Plock under söndagen. Efter 25–24 på hemmaplan var det viktigt att få med sig minst lika för att hålla polackerna bakom sig i CL-tabellen.

Efter att ha följts åt i målprotokollet gjorde IFK Kristianstad ett ryck i mitten av andra halvlek – och jobbade till sig en fyramålsledning.

Philip Henningsson gjorde även 25–23 för svenskarna med två minuter kvar, men Plock kom tillbaka till 25–25 inom en minut.

Båda lagen hade sedan lägen att avgöra i slutsekunderna, men Plock var allra närmast...

Kan bli avgörande

I den absolut sista sekunden av matchen fick Plock ett frikast – och José Guilherme De Toledo gjorde sensationellt mål. Men domaren dömde bort målet till stora hemmaprotester.

Matchen slutade därmed 25–25, vilket kan betyda allt för att behålla sjätteplatsen i gruppen – och en säkrad åttondelsfinal. Om hemmalagets 26–25 hade godkänts skulle Plock gått förbi i såväl poäng som inbördes möten.

Nästa Champions League-match spelar IFK Kristinstad om en vecka hemma mot ungerska MOL-Pick Szeged.