Storvreta förlorade mot Pixbo i Superligan.

”På pappret är vi det det bästa laget som någonsin har ställts på en plan” sa Alexander Rudd inför SSL-premiären.

Två omgångar senare är hans lag sist.

– Det handlar inte om speltekniska grejer utan om inställning, säger Rudd.

De är regerande svenska mästare och har i sommar förstärkt den redan bräddfyllda truppen med Rasmus Sundstedt och Simon Götz.

Klart att Storvreta klev in i säsongen som favoriter.

Och klart att de två magplasken hittills är anmärkningsvärda.

Två sena mål av veteranen

I premiären förra veckan läckte det bakåt när Dalen vann med 10–6. I första bortamatchen, mot Pixbo, stod det 3–0 till hemmalaget efter nio minuter.

Avståndet krympte inte utan Pixbo gick in i tredje perioden med en 6–3-ledning – som snart drygades ut. Veteranen Daniel Calebsson sköt 7–3, Andreas Stefansson gjorde 8–3 och samme Stefansson passade fram Calebssons 9–3.

Med noll poäng och tio minus i målskillnad ligger Uppsalagänget som på sina håll kallades ”Real Vreta” inför säsongen på fjortonde och sista plats i SSL.

Alexander Rudd, lagets troligen största profil, gjorde ett straffmål men tog också en 2+10-utvisning i tredje perioden när han sparkade till målburen i frustration över ett baklängesmål.