Publicerad 2015-10-28

Först hyllades Golden State för förra säsongens NBA-seger.

Sedan började laget resan mot ännu en titel.

111–95 i premiären mot New Orleans imponerade stort.

Det tog 40 år för klubben från Oakland, Kalifornien, att på nytt vinna NBA-mästerskapet. Förra årets finalseger tippas nu av många att följas av ytterligare en när årets basketsäsong nu dragit igång i USA.

Tisdagens hemmapremiär pekar knappast på något annat. Inför en fullsatt arena fick först spelarna ta emot sina mästerskapsringar av NBA:s kommissionär Adam Silver. Sedan gick laget ut och körde fullständigt över tippade topplaget New Orleans.

Bakom segern låg som väntat storstjärnan Stephen Curry som med klarhet visade varför han valdes till mest värdefulle spelare förra säsongen.

Ledde stort

Curry sköt och dribblade sönder New Orleans försvar framför allt i första perioden då han gjorde 24 poäng – en siffra de flesta spelare skulle vara nöjda med över en hel match. Detta efter att bland annat ha satt fyra av sju trepoängare. I halvtid ledde Golden State med tio poäng (59–49) och laget som förra säsongen gjorde sig känt för snabba spelvändningar, utmärkt skytte och som resultat av det – stora segersiffror – fortsatte sedan premiären längs samma väg.

Till slut blev det 40 poäng för Curry efter att Golden State hade avgjort matchen innan fjärde perioden ens skulle börja, då i ledning med överlägsna 94–76.

Förlust för Cleveland

För Cleveland, förra årets finalmotståndare, gick det sämre. Storstjärnan LeBron James lag inledde säsongen med förlust, 95–97, borta mot divisionsrivalen Chicago. Cleveland kom tillbaka från underläge och med bara 3,6 sekunder kvar hade ledningen krympt till två poäng. LeBron James fick då inte oväntat bollen men blockades av spanjoren Pau Gasol och i matchsekvensen därefter misslyckades Cleveland och Chicago kunde definitivt säkra segern.

I tisdagens tredje match överraskade tippade bottenlaget Detroit genom att besegra Atlanta, 106–94.