Brottning

”Det öppnas en dörr”

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

Hon avbröt OS-satsningen för att bli mamma.

Barnet kom för tidigt, och OS blev försenat – dubbel lycka för Johanna Mattsson.

– Det öppnas en dörr, säger 31-åringen till Sportbladet.

I lördags blev brottaren Johanna Mattsson – dubbla EM-guld och två VM-brons – och hennes sambo Jonas föräldrar för första gången, sonen Sixten kom en månad tidigare än beräknat.

– Det gick jättebra, och väldigt snabbt. Jag känner att man inte har tid till någonting annat och är jätterädd att han ska få en filt över sig. Men det börjar släppa lite dag för dag, säger Johanna Mattsson till Sportbladet.

Hon lämnade sjukhuset i tisdags, samma dag som IOK, Internationella olympiska kommittén, och värdnationen Japan meddelade att OS i Tokyo 2020 skjuts upp till 2021. Ett mästerskap som Mattsson satsade mot innan graviditeten.

– Jag hade haft chansen att slåss om en plats, men inte säkert att jag hade blivit uttagen. Livet måste ibland gå före idrotten.

Förändrade förutsättningar

Men förutsättningarna för att kunna delta i sitt andra OS har förändrats för Mattsson – förutom att de olympiska spelen har flyttats fram har Jenny Fransson blivit borttagen från OS-truppen sedan hon testat positivt för dopning.

– Det öppnas en dörr för mig. Det kan bli en plats ledig beroende på om Jenny (som utreds fortfarande) frias eller fälls. Jag hade accepterat att jag inte skulle vara med på OS, men efter detta ... 68-kilosklassen är inte riktigt min vikt, men det är ändå lite spännande.

Hur ser du på att satsa mot OS?

– Nu har det bara gått fem dagar sedan jag fick barn, min tanke är att komma tillbaka. Jag vill fortsätta satsa, jag vet inte riktigt hur jag tänker kring att gå upp till 68. Jag brukar ju tävla i 58 eller 62 kilo men OS-platsen i den viktklassen har ju min klubbkompis Henna (Johansson).

– Jag måste ju i så fall bygga upp mig, men det är ändå å andra sidan lättare än att banta bort vikt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Inget OS – så blir det för tv-profilerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Brottning

Sommar-OS 2021

IOK, Internationella olympiska kommittén