Carl Philip Bernadotte och Volvo kör Swedish GT

Prins Carl Philip behåller sin plats bakom ratten.

Han kör Swedish GT för Volvo.

– Jag är väldigt glad över att kunna fortsätta tävla i Sverige, säger han.

Även om Volvo drar sig ur STCC-satsningen med det nya reglementet så kommer Polestar Cyan Racing att finnas kvar. Under fem tävlingshelger 2017 kör Swedish GT tillsammans med STCC och där ska Carl Philip Bernadotte ratta en Volvo S60 Polestar i den snabbaste klassen GTA.

– Vi har haft fyra händelserika år tillsammans och vi har också belönats för vårt arbete. Jag har kört i Swedish GT tidigare och det är ett format som jag verkligen tycker om, säger prinsen.

Dela bil

Senast han körde Swedish GT var 2012, då slutade han fyra i klassen GTB. Han vann tre lopp tillsammans med BMW, bland annat stadsloppet i Göteborg.

I måndags kom beskedet att förra säsongens STCC-bilar kan tävla i Swedish GT och för Volvo är det en perfekt lösning.

– Swedish GT gör att vi kan fortsätta att vara aktiva inom motorsporten på vår hemmaplan och det är en bra lösning, säger Alexander Murdzevski Schedvin, chef för motorsport hos Polestar.

I Swedish GT tävlar teamen i två race per tävlingshelg och Prins Carl Philip kommer att köra det kortare loppet och dela bilen med en annan förare, vars namn ännu inte offentliggjorts.