Allsvenskan i fotboll

Khalili: ”Det är helt sjukt - då blir det kaos”

Av: 

Linn Nordström

Per Bohman

SPORTBLADET

Matchklockan på Tele 2 visade 90 spelade minuter och resultattavlan vittnade om en betryggande tvåmålsledning för Hammarby.

Men ett misstag, en omställning och ett Sirius-mål senare så var det nerv i matchen igen.

– Det är helt sjukt att det blir så, jag fattar inte varför. Vi är sådana att när det går för bra så slappar vi av och tappar koncentrationen, de gör mål och då blir det kaos, säger Abbe Khalili.

Hammarby stegade ut i solen på Tele 2 och spelade fotboll med ett självförtroende som inte speglade den svaga säsongsinledningen. Annars så bolltrygga Sirius blev stressade, bolltittande och Hammarby såg ut att ta en kassaskåpssäker seger när matchen tickade in på övertid. Men hemmalaget tappade koncentrationen och Sirius inbytta Ekin Bulut satte 3–2 och sista minuterna åkte bollen som i ett flipperspel mellan lagen.

– Vi måste undvika det. Efter minut 85 så måste vi börja fatta att vi inte måste spela Hawaii-fotboll. Jag tycker visserligen att det är skitkul med Hawaii. Jag tror att alla tycker det! Men vi måste döda matchen och hålla bollen, säger Astrit Selmani.

Samtidigt var han lite splittrad.

– Men å andra sidan… vi vill ju bjuda på rolig fotboll. Jon (Gudni Fjoluson) och de andra där bak sa ”vi kan inte ha Hawaii”. Så sa jag ”men det är ju skitkul. Det är autobahn”. Han svarade: ”Då kör vi”. Det blir ju. Men när det bli sådär nervigt som mot Sirius så får man panik.

Abbe Khalili skrattar när han får höra om lagkamratens förkärlek till Hawaii:

– Det kanske passar honom perfekt när han kommer i djupled, säger Khalili och utvecklar:

– Jag gillar inte det men ibland blir det så. Vår uppgift är mer att hålla i bollen och överlag gör vi det riktigt bra den här matchen, säger Khalili.

”Snackar om det varje vecka”

Att Hammarby har svårt att stänga matcher och behålla koncentrationen är inget som det hymlas om i laget.

– Vi snackar om det varje vecka! Jag tycker att vi är överlägsna, det är helt sjukt att det slutar 3–2. Det kunde slutat 10-1, men vi fick många chanser och vinner med 3-2, säger Khalili.

Lagkapten Jeppe Andersen gjorde mål i sin 100:e match för Hammarby och påpekade även han att det blev lite för nervöst under slutminuterna.

–Det har varit press på oss, om vi inte skulle ta tre poäng idag då hade det varit rejäl press. Jag vet inte om det var någon form av desperation i dag. Vi skulle ha tre poäng idag och så blev det. Trots att det blev lite väl nervöst i slutet, säger Jeppe Andersen och ler snett.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Selmanis kritik: ”De visar sina rätta färger”

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

IK Sirius FK

Fotboll