En stark matchinledning gav Eskilstuna Guif flera måls försprång.

Gästande Alingsås hämtade sig aldrig och hemmastarka Guif tog ännu en seger.

– En försvarsseger, säger Robin Andersson till TV4 Sport efter matchen.

Regerande svenska mästarna Alingsås gästade Eskilstuna och Guif i en repris av förra säsongens semifinal.

Kombinationen effektivt Guif och slarvigt Alingsås i matchens inledning gjorde att hemmalaget ledde med 4-0 efter fem minuters spel. Alingsås hämtade sig aldrig och Guif kunde istället sakta men säkert dryga ut sin ledning.

Alingsås hade inte sin bästa dag på jobbet, men samtidigt storspelade hemmamålvakten Aron Edvardsson. I inledningen av matchen satte han sig i respekt hos motståndarna genom att stoppa ett flertal skott och rädda en straff.

Alingsås kom inte upp i nivå och tränaren Mikael Franzén var missnöjd med matchstarten.

– Jag tycker att vi står och tittar på i första halvlek, säger han till TV4 Sport.

Alingsås slarvade

Efter en slarvig start fick Alingsås ordning på spelet. Men hemmalagets försprång höll i sig. Guif kunde gå till halvtidsvila med tre måls ledning och 15-12 på resultattavlan.

I den andra halvleken fortsatte det att slarvas från båda lagen. Ett Alingsås i underläge led mest av misstagen och hemmalaget kunde rycka ifrån med ytterligare några bollar redan i inledningen av den andra halvleken.

Alingsås hämtade sig aldrig från underläget och Guif hade greppet om matchen rakt igenom 60 minuter. Slutsiffrorna skrevs till 29-22.

Matchens giganter var hemmalagets Viktor Östlund med nio mål och Atli Ingolfsson med sju.