Årsdebut för Rasmus Elm när Kalmar FF föll

Publicerad 2016-02-03

Ny förlust för Kalmar FF – Antonsson inhoppande målskytt

Rasmus Elm fick ta över kaptensbindeln när han byttes in.

Trots en fin andra halvlek mot tjeckiska Jablonec blev det förlust med 1–2 i Atlantic Cup för Kalmar FF.

Rasmus Elm gjorde årsdebut och målkungen Marcus Antonsson hoppade in och nätade.

Men det räckte inte för smålänningarna – som efter förlusten mot Örebro senast – nu står på noll poäng i turneringen.

Rasmus Elm gjorde sin första match för säsongen – dessutom som lagkapten för första gången – när han byttes in i matchens 62:a minut.

I den första halvleken var det annars tjeckiska Jablonec som styrde spelet och tog också ledningen genom 18-åringen Ondrej Mihálic efter 22 minuter. Ett välplacerat skott som var otagbart för Kalmar-målvakten Ole Söderberg.

Men tränaren Peter Swärdh gjorde några byten i den andra halvleken och fick då fart på spelet.

Nyckelspelarna Rasmus Elm och Marcus Antonsson – som förlängde sitt kontrakt med Kalmar till 2018 i veckan – kom in och bidrog.

Gav utdelning

Och det skulle ge utdelning.

Kvicke nyförvärvet från Mjällby – 18-åringen Lumala Abdu – spelade snyggt fram Antonsson som tryckte in kvitteringen bara tio minuter efter sitt inhopp.

Det kunde blivit fler mål då Abdu ännu en gång serverade Antonsson med en fin passning men Jablonecs målvakt klarade anfallarens skott.

I stället slarvade inhopparen och tillika nyförvärvet Sebastian Starke Hedlund i försvaret och Jablonec kunde göra 1–2.

Marko Biskupovic – chilensk provspelare – spelade hela matchen för Kalmar FF och kan kvittera ut godkänt betyg.